zondag 5 maart 2006

10 Mijl Oostende-Brugge


Vorige vrijdag pas beslist om vandaag mee te doen, via mail ingeschreven en deze morgen nog gauw betaald. Rijkelijk laat aangekomen, chip & borstnr pas om 10 uur opgehaald (na eerst 'n paar keer verloren te zijn gereden in Brugge :-) en met de laatste bus naar de start. Daar gekeken of ik niemand herkende maar dat was behoorlijk moeilijk met dit weer, veel hoofden zaten verstopt in een dikke muts. Ook wel berekoud daar, zelf had ik de handschoenen & muts in de tas laten zitten, handig natuurlijk :-) Eigenlijk te snel gestart (2km in 8'.08") . Na een tijdje het goeie tempo gevonden dankzij een groepje dat vrij gelijkmatig liep en na 8km gepasseerd in 33'17". Met het groepje kunnen doorgaan tot zowat km 14 waar we werden voorbijgegaan door 'n vader-zoon duo. M'n metgezellen "in de steek gelaten" en aangepikt bij die twee tot kort voor de finish. Probleem is wel dat ik zo'n wedstrijd slecht kan indelen, of het nu een 10 Mijl of 20km Brussel is, het ideale tempo kan ik moeilijk inschatten, deze keer viel dat mee en zat ik niet kapot bij de finish na 1h 7 '54". Toch wel tevreden met het gevoel tijdens 't lopen en met de tijd, nooit rapper gelopen in een 10 Mijl (is ook maar de 2e, maar toch). En de wedstrijd ? Start en finishplaats waren niet spectaculair te noemen, maar uiteindelijk gaat 't om het lopen zelf en dat was wel ok. Mooie rechte stukken, weinig bochten, geen kasseien, geen foutgeparkeerde auto's, geen brugge-n. Ik deed ooit 's mee in Antwerp 10 Miles ... nou, geef mij na vandaag toch maar Brugge.

6 opmerkingen:

Ruthje zei

Knap gelopen Bart!! Het was inderdaad een snel parcours, op dat vlak kan Antwerpen er niet aan tippen :-) maar gezien ik nogal een trage ben, hecht ik persoonlijk wat meer belang aan gezelligheid en zo. Ieder zijn voorkeuren hé.

Koen zei

Mooie tijd Bart, klopt van dat snelle parcours, zeker met de wind in de rug. De start hecht ik niet zoveel belang aan ... maar aan de aankomst vond ik het ook niet zo aangenaam.

Koen zei

Mooie tijd Bart, klopt van dat snelle parcours, zeker met de wind in de rug. De start hecht ik niet zoveel belang aan ... maar aan de aankomst vond ik het ook niet zo aangenaam.

Jeroen zei

Straf gelopen, mooi gemiddelde, trek dat door naar de 1/2M en je raakt onder 1u30'!

Jan zei

Zeer mooie tijd is dit. Proficiat.

Vincent zei

Goe gelopen Bart, Proficiat. Misschien kom ik je nog tegen in Brussel, maar let op, daar is het niet zo snel : veel tunnels, veel volk, en veel zware heuvels, maar oh zo mooi !!!