maandag 30 oktober 2006

Eindelijk ...

... es die 42.195 meter gelopen. Na de nodige frustratie & ergernis bij het nét niet lopen van de Maasmarathon in mei is het dan toch gelukt. Bovendien stonden we met niet minder 7 bloggers aan de start, op de marathon met Jan, Birger, Philippe, Koen en ikzelf. Op de halve met de beide dames Ruthje en Veerle. Voor de start was 't dan ook een hernieuwde kennismaking want sommigen had 'k al niet meer gezien sinds Harelbeke.
Van bij de start dacht ik er goed aan te doen het spoor te kiezen van Birger en dat ging vrij goed. Bij een drankpost haasje-over gespeeld en nadien samen verder gelopen. Halfweg doorgekomen in 1:44 en dus zaten we precies op schema om 3.30u te lopen, dat zat wel goed (te goed zou later blijken). Bij het keerpunt Jan nog even gezien en die zat redelijk kort achter ons aan. Aan kilometer 26 merkte ik dat het duidelijk te snel voor me ging en moest 'k Birger laten gaan. Vanaf dan heb 'k zeker meer afgezien dan me lief was. M'n tempo was al flink gezakt, in een groepje zat ik niet meer en de wind blies soms wel hard. Aan kilometer 35 moest 'k mezelf toestaan aan de drankposten te stappen om even op adem te komen. Niet zo'n goed idee natuurlijk, want na één zo'n stop verlangt je lichaam (en vooral je koppeke) al naar de volgende stop. Een zwanezang tot op 't eind dus en de laaste keer over de brug ook nog gewandeld. Uiteindelijk héél blij dat 'k binnen was. Al bij al best tevreden met 3.45 voor een "eersteling", zeker omdat 'k pas vanaf september opnieuw regelmatig begon te trainen en aan de start verschijnen primeerde op resultaat. Maar ja, eens je aan de start komt en begint te lopen, hou je toch ook de klok in de gaten. Al was ik daar gisteren bij kilometer 40 allerminst van overtuigd ... er komt zeker een vervolg.

9 opmerkingen:

Achieltje zei

Amai Bart, op je eerste marathon meteen zo uitpakken, da's knallen hoor!!! Niet iedereen debuteert zo, vooral niet met minimum aan training zoals jij...
Khad je pas gezien na die bevoorrading, kwou vlak lopen, dus liep ik niet ineens naar je groepje toe. Wel jammer dat het net niet ging, maar als ik zag hoe makkelijk je in 't begin liep, dan komen er nog heel wat snellere tijden aan hoor. Beetje spelen met de truken van de foor ook, je liep een aantal keer stevig in de wind in de eerste helft, wat ongetwijfeld krachten heeft gekost. Dat vervolg wordt dus zeker ook een knaller.

Koen zei

Wat een debuut! 03:45, wat wil zeggen, nu je deze ervaring hebt ... dat je een 03:30 ook aankan! Nogmaals proficiat!

frank spencer zei

Heel knap debuut, Bart !
3u45 is zeker een knappe tijd gezien de omstandigheden.
Op naar de volgende ...
Proficiat !

Els zei

Nogmaals gefeliciteerd met de knappe prestatie, Bart!!

anneke zei

Dat verdient wel 3 dikke kussen hoor!!!
Wat een prestatie, ik ben echt trots op jou...

Who is who zei

Proficiat. Ondanks die weinige kilometers training, toch een voortreffelijke prestatie. Tot de volgende...

Ruthje zei

een superprestatie Bart, en dat voor een eerste marathon en voordien zei je nog tegen me dat je eigenlijk niet zo goed getraind was....Echt wel héél knap!! dat smaakt naar meer zeker?

betty spencer zei

Ook van Betty Spencer een dikke proficiat. Dat smaakt waarschijnlijk naar meer, hé.

Bruno zei

Effe gaan joggen en dan maar effe 3:45
Puike prestatie
Wat is je volgende zet : de dodenmars van Bornem?