woensdag 13 september 2006

Molsheuvels

Zondagmiddag had ik 't idee om vanuit Deinze met de fiets richting Oudenaarde te fietsen en een poging te wagen zowel de Koppenberg als de Oude Kwaremont op te rijden. Die laatste bleek goed te doen, gemiddeld 4% met maximum van 11% stijging. Voor de Koppenberg moet 'k blijkbaar toch nog wat boterhammen eten want dat was 'n taaie brok : slechts een lengte van 550m, maar gemiddeld 11,6% met een stuk aan zomaar eventjes 22%! Ik was er bijna boven toen ik een auto moest kruisen. De dame was wel zo vriendelijk van stil te blijven staan, maar omdat 'k zo aan 't zigzaggen was, had ik schrik tegen 'r auto te vallen en ben 'k dus maar afgestapt. Gisteren was de pijn aan m'n dijen (& achterwerk) alweer verdwenen zodat ik toch ook ben gaan lopen. Aan een rustig hartritme een toerke van 13,5 km nadat de zon was verdwenen. Gelukkig is dat wél op vlak terrein en dat ging iets vlotter dan het opkruipen van die molsheuvels :-) Wel 'n goeie manier om conditie te winnen zonder de pezen & gewrichten al te veel te belasten, ook al is 't dan knap lastig ...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Koppenberg,
Frank en ik hebben een 12 jaar geleden eens de Koppenberg willen oprijden met ons autootje op een regenachtige zondag in het najaar en....we geraakten er niet op. We zijn in "achteruit" terug naar beneden gereden.

Jan zei

Ja, klopt, fietsen en lopen zijn een mooie aanvulling om terug konditie te krijgen of om te onderhouden. Goe bezig zie ik.